Осем цента ще струват на всеки от нас следващите избори за

...
Осем цента ще струват на всеки от нас следващите избори за
Коментари Харесай

Следващите европейски избори ще струват 37 млн. евро на данъкоплатците

Осем цента ще костват на всеки от нас следващите избори за Европейски парламент. Според медийния шеф на институцията – Хесус Кармона, сумата е доста ниска спрямо тази, която страните заделят за избори на национално равнище.  
Не влагаме толкоз доста пари, тъй като разчитаме на връзката с нашите сътрудници, с медиите и с гражданското общество. Опитваме да ги ангажираме допустимо най-вече, с цел да понижим парите, които данъкоплатецът би трябвало да даде за изборите.
Хесус Кармона, медиен шеф на Европейския парламент 

Около 12 млн. от средствата за европейския избор са разпределени за взаимни планове с медии и неправителствени организации, които да насърчат хората да гласоподават.А година преди изборите – близо половината европейци не демонстрират интерес към тях. Доклад на „ Евробарометър “ демонстрира, че единствено 56% от жителите се интересуват от вота. Въпреки това към 70 на 100 от хората позволяват, че евентуално ще гласоподават.  Предстоящите европейски избори са и първите след корупционния скандал в Европейския парламент, в който беше забъркан един от зам.-председателите на институцията – Ева Кайли. 
Беше доста тъпо, че когато избухна Катаргейт, имаше доста значими законодателни актове и никой не повдигна въпроса за тях. Но данните ни демонстрират, че жителите гледат все по-позитивно на това, което прави Европейският съюз, в това число и за битката с корупцията.
Хесус Кармона, медиен шеф на Европейския парламент

Но в това време Кайли към този момент не е под домакински арест и получи позволение да пътува сред европейските институции в Брюксел и Страсбург. Така продължава да взе участие в пленарните сесии наедно с останалите евродепутати.  
Тече правосъден развой и не можем да се намесваме в решенията на управляващите. Има следствие. Това, което вършим, е да се опитаме да предотвратим сходни обстановки в бъдеще.
Хесус Кармона, медиен шеф на Европейския парламент

Европейският парламент следи и за допустимо въздействие от Русия на идния избор. 
Следим от близко техните обществени медии, другите медийни организации. В същото време опитваме да осведомяваме допустимо най-вече и най-бързо за това, което прави Европейският съюз. Това е добър метод за битка с дезинформацията, която идва от Русия.
Хесус Кармона, медиен шеф на Европейския парламент

Следващите избори за Европейски парламент ще се проведат сред 6 и 9 юни следващата година.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР